wait please
شکیبا باشید
خانهmap dividerمرکز آموزشmap dividerگوگل ادوردز، گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول چیست؟

گوگل ادوردز، گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول چیست؟

چگونه می توان یک کسب و کار را در معرض دید انبوهی از کاربران قرار داد که به احتمال زیاد توسط آن تبلیغ جذب و تبدیل به مشتری شوند؟ چالش اصلی در همین نقطه خواهد بود: انتخاب مکان مناسب برای نمایش یک تبلیغ!

تبلیغات همواره یکی از بهترین راه های پیش روی یک کسب و کار برای برقراری ارتباط با مشتریانش است. هدف از انجام تبلیغات، دیده شدن کسب و کار است چرا که کسب و کاری که در معرض دید مشتریان نباشد به زودی فراموش خواهد شد و همچنین قادر به جذب مشتریان جدید نخواهد بود.
بررسی های انجام شده نشان می دهد که بیش از 90 درصد کاربران برای جستجوهای خود از موتور جستجوی گوگل استفاده می کنند که نمایانگر جامعه ی بزرگی از کاربران است.
پس می توان نتیجه گرفت که تبلیغ در گوگل می تواند یکی از راه های بسیارخوب برای دیده شدن یک کسب و کار باشد اما صبر کنید؛ همه چیز به همین سادگی نخواهد بود! برای نمایش هر چه بهتر و موفق تر یک تبلیغ در گوگل باید از ابزار های مختلف همچون گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول استفاده نمود. همراه ما باشید تا با این ابزار ها بیشتر آشنا شوید.


گوگل ادوردز

گوگل ادوردز (Google AdWords) سیستم تبلیغات گوگل است که در آن تبلیغ دهندگان برای اینکه تبلیغات کلیکی آن ها در گوگل دیده شود در نوعی مزایده ی مجازی که برای برخی کلیدواژه ها برگزار می شود، شرکت می کنند. در ارتباط با این مزایده و چگونگی بالا بردن احتمال برنده شدن در آن صحبت خواهیم کرد.
گوگل ادوردز بر اساس میزان رقابتی بودن کلیدواژه های مد نظر شما و همچنین رابطه ی آن ها با نرخ تبدیل (میزان تبدیل بازدیدکننده ی سایت به مشتری) واقعی شما، ممکن است در کسب وکار شما تاثیرگذار باشد یا نباشد.

 

گوگل ادوردز چیست


بر اساس تحقیقات انجام شده، گوگل ادوردز یا همان تبلیغات کلیکی در گوگل برای بسیاری از کسب و کارها تا حد زیادی کارایی دارد البته تا زمانی که این کسب و کارها پول خود را برای کلیدواژه های نامناسب و نادرست و همچنین تبلیغاتی که جذاب نیستند و کاربران تمایلی به کلیک کردن روی آن ها ندارند، خرج نکنند!
از آن جایی که تبلیغ دهندگان باید برای تبلیغات کلیکی در گوگل هزینه پرداخت کنند این روش، شیوه ی درآمدزایی گوگل از تبلیغات خواهد بود اما چگونه می توان هزینه ی تبلیغات را کاهش داد ولی همچنان در معرض دید تعداد زیادی از کاربران قرار گرفت؟


رتبه ی تبلیغ

جایگاه واقعی تبلیغ شما در بین سایر تبلیغات توسط رتبه ی تبلیغ (Ad Rank) تعیین خواهد شد. همچنین رتبه ی تبلیغ مشخص می کند که آیا یک تبلیغ برای یک کلیدواژه ی خاص نمایش داده خواهد شد یا خیر. گوگل بر اساس معیارهای مختلفی این رتبه را محاسبه کرده و بر اساس این محاسبات، مناسب ترین تبلیغ ها را به کاربران نشان می دهد.

هر بار که کاربری کلیدواژه ی مورد نظر خود را جستجو می کند، اگر کلیدواژه ی انتخابی وی به کلیدواژه های انتخابی شما برای تبلیغتان، مرتبط باشد شما در یک مزایده شرکت داده می شوید و رتبه ی تبلیغ شما محاسبه می شود. رتبه ی شما می تواند با توجه به تبلیغات رقبا، محتوای جستجو شده توسط کاربر و کیفیت تبلیغ شما در آن لحظه متغیر باشد.
6 معیار زیر روی رتبه ی تبلیغ شما اثرگذار هستند:
1. قیمت پیشنهادی شما: قیمت پیشنهادی شما حداکثر مبلغی ست که شما حاضرید برای هر کلیک روی تبلیغ خود به گوگل بپردازید. توجه کنید که قیمت نهایی ممکن است کمتر از این قیمت باشد. به طور منطقی هر چه این مبلغ بالاتر باشد رتبه ی تبلیغ شما بالاتر خواهد بود اما باید کیفیت را هم در نظر بگیرید.
2. میزان رضایت کاربر از تبلیغ و صفحه ی فرود (Landing Page) شما در زمان برگزاری مزایده: این معیار نشان می دهد برای گوگل تنها پول اهمیت ندارد بلکه رضایت کاربر نیز بسیار حائز اهمیت است. برای همین یک معیار با نام امتیاز کیفی (Quality Score) برای ارزیابی کیفیت تبلیغ معرفی کرده که بر اساس سه عامل: نرخ کلیک، مرتبط بودن تبلیغ و تجربه ی کاربر از صفحه ی فرود شما محاسبه می شود. نکته ی جالب این است که هر چقدر امتیاز کیفی بالاتری کسب کنید هزینه تبلیغات در گوگل برای شما کمتر خواهد بود زیرا هدف گوگل پاسخ گویی سریع و مناسب به نیاز کاربر است.
3. آستانه ی رتبه ی تبلیغ: این معیار تعیین کننده ی حداقل هزینه ایست که باید برای نمایش یک تبلیغ در یک جایگاه خاص بپردازید و در زمان برگزاری مزایده، بر اساس عوامل گوناگون متفاوت است.
4. میزان رقابتی بودن تبلیغ شما: اگر دو تبلیغ، در حال رقابت برای دستیابی به یک جایگاه خاص باشند در صورتی که رتبه ی تبلیغشان یکسان باشد، برای کسب آن جایگاه نیز شانس یکسانی خواهد داشت. پس هر یک از آن ها باید سعی کنند با استفاده از روش های مختلف رتبه ی تبلیغ خود را بالا ببرد مثلا قیمت پیشنهادی خود را افزایش دهد تا شانس پیروزیش بیشتر شود.
5. پیش زمینه ی جستجوی کاربر: عوامل زیادی در این مورد تاثیرگذار هستند بطور مثال مکان جغرافیایی کاربر، زمان انجام جستجو، نوع دستگاهی که کاربر توسط آن جستجو را انجام می دهد، سوابق جستجوهای قبلی کاربر و ... . این عوامل سبب می شود که تبلیغ ها به صورت متفاوتی برای کاربرهای مختلف نمایش داده شوند مثلا برخی تبلیغ ها نمایش داده نشوند یا در رتبه ی متفاوتی نمایش داده شوند.
6. تاثیر مورد انتطار توسط افزونه ها و سایر قالب های تبلیغاتی: گوگل ادوردز با بررسی چگونگی استفاده از افزونه ها و سایر قالب های تبلیغاتی و تاثیرشان بر تبلیغ شما، رتبه یآن را تعیین می کند. هر چه میزان استفاده از افزونه های مرتبط بیشتر باشد، رتبه ی بهتری از گوگل خواهید گرفت.
همان طور که توضیح دادیم صرف نظر از میزان هزینه ای که حاضرید برای تبلیغ خود انجام دهید، کیفیت سایت شما هم بسیار اهمیت دارد. می خواهیم چند ابزار را معرفی کنیم که برای بهبود سئو و کیفیت سایت شما بسیار مفید و کاربردی خواهند بود:

 

گوگل آنالیتیکس

پیتر دراکر (یکی از برجسته ترین نظریه پردازان مدیریت در جهان) می گوید: «اگر نتوانی چیزی را اندازه گیری کنی، نمی توانی آن را بهبود بدهی». شما بدون در اختیار داشتن داده هرگز نمی توانید میزان اثرگذاری استراتژی های سئویی را که در پیش گرفته اید، اندازه گیری کنید. پیگیری نحوه ی عملکرد و میزان پیشرفت، رفتار کاربران و نتایج کمپین های تبلیغاتی همان عاملی است که گوگل آنالیتیکس را برای بازاریاب ها و تبلیغ دهندگان ارزشمند می کند.

 

گوگل آنالیتیکس چیست


گوگل آنالیتیکس یک سرویس رایگان است که توسط گوگل ارائه می شود. این سرویس می تواند داده های بسیاری را در ارتباط با اینکه کاربران چگونه سایت شما را پیدا و با آن ارتباط برقرار می کنند، در اختیار شما قرار دهد. به طور مثال آنالیتیکس به شما نشان می دهد که چه تعداد از کاربران از یک صفحه ی خاص بازدید کرده اند، چه مدت در آن صفحه مانده و مطالبش را بررسی کرده اند، این کاربران کجا زندگی می کنند، نحوه ی نمایش کلیدواژه های شما به چه صورتی بوده و بسیاری اطلاعات دیگر از این دست که می تواند برای شما بسیار کاربردی و راهگشا باشد.
اطلاعاتی که آنالیتیکس در اختیار شما قرار می دهد می تواند میزان اثر گذاری استراتژی های سئوی شما را مشخص کند و همچنین تعیین کند که در کدام قسمت ها می توانید عملکرد خود را بهبود دهید و نتیجه ی بهتری بگیرید.
گوگل آنالیتیکس 5 نوع گزارش در اختیار شما دارد می گذارد:
1. آنی (Real Time) بودن:اطلاعاتی که دریافت می کنید شامل داده های آنی از کاربرانی که در سایت شما حضور دارند و اقداماتی که توسط آن ها در حال انجام است (مثلا مشاهده ی یک صفحه ی خاص یا جستجو یا هر اقدام دیگری)، است. این داده ها به طور معمول مربوط به 5 دقیقه پیش از درخواست شما برای مشاهده ی گزارش خواهند بود.
آیا به تازگی پست جدیدی منتشر کرده اید یا ویدئوی جدید قرار داده اید و می خواهید میزان اثرگذاری این پست یا ویدئوی جدید را بسنجید؟ با گزارش های آنی این امکان را در اختیار دارید.
2. مخاطبان: آیا می خواهید بدانید چه تعدادی از کاربران در سایت شما جستجو کرده اند؟ یا چه تعدادی سال پیش از شما خرید کرده اند اما در دو هفته  ی اخیر خریدی انجام نداده اند؟ با مشخص کردن کاربرهایی که برای شما اهمیت دارند و می خواهید اقدامات آن ها را پیگیری کنید، گوگل به شما گزارشی می دهد که می توانید از چگونگی پاسخگویی کاربران شما به کمپین هایتبلیغاتی تان و میزان اثرگذاری این کمپین ها آگاه شوید.
3. دستیابی: گوگلآنالیتیکس در این گزارش داده هایی در اختیار شما قرار می دهد در ارتباط با اینکه: کاربران شما چگونه سایتتان را پیدا می کنند و به محض دستیابی به سایت شما چه اقدامی انجام می دهند و همچنین اینکه آیا اقدامات مشخصی را به پایان می رسانند یا خیر (مثلا تکمیل یک فرم ثبت نام یا نظیر آن).
4. رفتار:این گزارش شامل داده هایی در مورد اقدامات انجام شده توسط کاربران در سایت شما است؛ اقداماتی مثل جستجو کردن، محتوایی که مشاهده می کنند، سرعت لود شدن صفحه و .... این گزارش باعث می شود بخش هایی از سایت را که عملکرد پایین تر از حد انتظار دارند، شناسایی کنید و آن ها را بهبود بخشید.
5. نرخ تبدیل: این گزارش ارائه شده توسط آنالیتیکس، درباره ی اقداماتی که توسط کاربران تکمیل شده اند، است. مثلا چند نفر از کاربران شما خرید کرده اند یا چه تعدادی برای دریافت ایمیل-هایتبلیغاتی و اطلاع رسانی شما ثبت نام کرده اند. پاسخ این سوالات می تواند وضعیت سلامت کسب-وکار شما و میزان موفقیت تلاش هایی که برای بهبود سئوی سایت خود انجام داده اید را مشخص کنند.
با توجه به تمام گزارش هایی که گوگلآنالیتیکس در اختیار شما می گذارد استفاده از آن می تواند تغییرات بزرگی در کسب وکار شما ایجاد و راهتان را برای رسیدن به موفقیت هموارتر کند.
برای یادگیری نحوه ی استفاده از این ابزار می توانید این لینک را ببینید: آموزش گوگلآنالیتیکس
گوگلسرچ کنسول
    قبل از این گفتیم که در معرض دید بودن توسط کاربران تا چه اندازه در موفقیت کسب وکار شما نقش دارد. اگر در سرچ گوگل، سایت شما در میان نتایج اولیه نباشد به راحتی از رقبای اصلی خود عقب می مانید و رقابت با آن ها برایتان بسیار سخت خواهد بود.

 

گوگل سرچ کنسول چیست


گوگل سرچ کنسول می تواند برای صاحبان کسب وکار، متخصصان سئو، مدیران سایت، توسعه دهندگانوب و به طور خلاصه هر فردی که یک سایت را مدیریت می کند بسیار مفید و کاربردی باشد.
گوگل سرچ کنسول یک سرویس رایگان است که توسط گوگل ارائه می شود و می توان از آن در راستای کنترل و نگهداری و همچنین حل مشکلات احتمالی سایت بهره برد. اثرگذاری سرچ کنسول تا آن اندازه زیاد است که می توان گفت هر مدیر سایت باید سایت خود را در آن ثبت کند چرا که بخش هایی از آن را که نیاز به تغییر و بهبود دارد، مشخص می کند.
شاید برایتان این سوال پیش بیاید که چرا به غیر از گوگل آنالیتیکس نیاز به استفاده از گوگلسرچ کنسول هم هست؟ در واقع تفاوت این ابزار با گوگلآنالیتیکس در نوع نگاه آن ها به داده ها است. سرچ کنسول مختص داده های مربوط به اتفاقاتی است که قبل از ورود کاربر به سایت شما رخ داده اند اما آنالیتیکس داده های مربوط به اتفاقاتی که پس از ورود کاربر به سایت اتفاق افتاده اند را در اختیار شما می گذارد. تفاوت دیگری که وجود دارد این است که توسط سرچ کنسول امکان بررسی تاثیرگذاری موتورهای جستجو روی سایت خود را دارید اما آنالیتیکس بیشتر روی نحوه ی تعامل کاربران با سایت شما تمرکز دارد. به صورت کلی می توان گفت گوگلسرچ کنسولداده هایی در اختیار شما می گذارد که آن ها را در گوگلآنالیتیکس نخواهید یافت اما باید بدانید که چطور می توانید از این داده ها به نفع خود بهره ببرید.
سرچ کنسول اطمینان حاصل می کند که گوگل به محتوای شما دسترسی دارد؛ به شما کمک می کند که مشکلات ناشی از هرزنامه ها (Spam) را مدیریت کنید و بتوانید محتوای جدیدی برای بحث Google Crawling (دنبال کردن و بررسی لینک های موجود که در سئو بسیار حائز اهمیت است) انتشار دهید و محتواهای قدیمی و ناکارآمد خود را حذف کنید.توسط این ابزار اطلاعات دقیقی در ارتباط با ترافیک سایت، رتبه بندی، نتایج جستجو، خطاهای سایت، مشکلات انتقال به صفحه یا بخش دیگر (Redirectکردن) و ... دریافت خواهید کرد.
وقتی برای اولین بار سرچ کنسول را باز کنید با حجم زیادی از برچسب ها، فیلترها و نمودارهای مختلف روبه-رو خواهید شد که می تواند بسیار گیج کننده و غیر قابل درک باشد اما با استفاده ی بیشتر از این ابزار کم کم به زیر و بم آن مسلط خواهید شد و استفاده از آن برای شما ساده تر خواهد بود.
برای استفاده از سرچ کنسول باید این اقدام ها را انجام دهید:
1. یک حساب کاربری جدید در گوگل سرچ کنسول بسازید و وارد آن شوید.
2. URL سایت مورد نظر خود را وارد کرده و آن را اضافه کنید.
3. سپس باید هویت خود را به عنوان مالک یا مدیر سایت تایید نمایید که برای این کار روش های مختلفی از جمله افزودن یک تگhtml، بارگذاری یک فایل html، تایید هویت از طریق ارائه دهنده-ی نام دامنه (Domain Name Provider) و... وجود دارد.
استفاده از این ابزارها می تواند باعث بهبود وضعیت کسب وکار شما و تحول اساسی در مسیر کاریتان شود پس توصیه می کنیم استفاده از آن ها را جدی بگیرید و تاثیرشان را مشاهده کنید.

 

شکیبا باشید ...