wait please
شکیبا باشید
خانهmap dividerمرکز آموزشmap dividerگوگل آنالیتیکس چیست (Google Analytics)

گوگل آنالیتیکس چیست (Google Analytics)

گوگل آنالیتیکس، در واقع ابزار تجزیه و تحلیل شرکت گوگل است. این ابزار برای تجزیه و تحلیل آمارها و داده‌های وبسایت‌ها استفاده می‌شود تا به وسیله آن بتوان نقاط قوت وبسایت مورد نظر را ارتقا و نقاط ضعف آن را برطرف کرد.

نکته جالب اینجاست که این ابزار قدرتمند رایگان بوده و کار با آن نیاز به دانش خاصی ندارد و با آموزش ساده‌ای مثل همین مطلب، می‌توان آن را فرا گرفت و اهمیت کار با آن را بیشتر و بهتر درک کرد.

 

گوگل آنالیتیکس چیست؟

 

گوگل آنالیتیکس چیست؟

همان طور که در ابتدای مطلب بیان شد، گوگل آنالیتیکس ابزاری برای تجزیه و تحلیل وبسایت می‌باشد که شرکت گوگل آن را به رایگان در اختیار شما قرار داده است. این ابزار اطلاعات جامعی را می‌تواند به شما ارایه کند، از جمله میزان ترافیک ورودی، زمان ماندگاری، نرخ تبدیل، رفتار کاربران و بسیاری اطلاعات دیگر. کسب این اطلاعات می‌تواند نقش بسیار مهم و پررنگی را برای بهبود روند سایت شما ایفا کند. با این روش شما می‌توانید سایت، وبلاگ یا هر آدرسی که در اینترنت دارید را رصد کنید و از اتفاقاتی که نسبت به بازدید صفحه اینترنتی شما رخ می‌دهد، مطلع شوید. اما علاوه بر این موارد که بسیار مفید و کاربردی هستند، این ابزار این قابلیت را دارد تا با سایر ابزارهای گوگل سازگاری داشته باشد، بنابراین این مسئله دست شما را برای استفاده از سایر ابزارهای گوگل بازتر می‌کند. از جمله این ابزارهای پرکاربرد می‌توان به گوگل ادوردز (تبلیغ در گوگل) اشاره کرد.
اهمیت گوگل آنالیتیکس
اگر شما یک صفحه اینترنتی برای خود دارید، حال این صفحه یک وبسایت باشد یا یک وبلاگ یا هر چیزی دیگر، برای جذب بیشتر مخاطب، مطمئنا شما نیاز به یک گوگل آنالیتیکس دارید. این ابزار شما را در این امر یاری می‌کند و به سوالات مهم و حیاتی شما پاسخ می‌دهد. از جمله این سوالات می‌تواند موارد زیر باشد:
•    زمان متوسطی که افراد در وبسایت شما سپری می‌کنند، چقدر است؟
•    میزان و تعداد بازدیدکنندگان صفحه اینترنتی شما چه میزان است؟
•    کاربرانی که از صفحه شما بازدید می‌کنند بیشتر به چه مباحثی علاقمند هستند؟
•    آیا صفحات ایجاد شده به عنوان تولید محتوا، برای کاربران جذاب می‌باشد؟
•    بازدیدکنندگان سایت بیشتر از کدام شهرها و کشورها هستند؟
•    کاربران از کدام صفحات اینترنتی به سایت من لینک داده می‌شوند؟
•    بیشترین آمار بازدید متعلق به کدام صفحات سایت می‌باشد؟
•    چه تکنیک‌هایی روی بازدید بیشتر سایت موثرتر هستند؟
•    چند درصد از بازدیدکنندگان مشتری سایت می‌شوند؟
•    ویژگی‌های برتر مشتریان وبسایت شما چه مواردی است؟
•    چگونه می‌توان سرعت وبسایت را افزایش داد؟
•    و غیره


نحوه نصب گوگل آنالیتیکس

همان طور که قبلا گفته شد نصب گوگل آنالیتیکس کار آسانی است. اما در هنگام نصب باید دقت کنید تا تنظیمات مورد نیاز آن به درستی وارد شود. برای شروع کار ابتدا باید یک حساب در گوگل داشته باشید. بسیاری از شما یک جی‌میل در گوگل دارید که می‌توانند از همان حساب برای این کار استفاده کنید. دقت داشته باشید که به ازای هر حساب گوگل شما می‌توانید تا 50 وبسایت یا صفحه اینترنتی مدنظرتان را پوشش دهید، به همین دلیل نیاز نیست برای آنالیز چندین صفحه خود، از چند حساب کاربری مجزا استفاده کنید.
حال برای شروع کار به صفحه اول گوگل آنالیتیکس بروید و گزینه Sign in to Analytics را انتخاب کنید. اگر قبلا حسابی در گوگل داشته‌اید بعد این مرحله وارد مراحل راه‌اندازی خواهید شد. در مرحله بعد صفحه خوش‌آمدگویی ظاهر می‌شود که با زدن Start measuring می‌توانید به مرحله بعد بروید. توجه داشته باشید که اگر نتوانستید به صورت مستقیم به این صفحه بروید، حتما از ابزارهای فـیـلـتـرشـکـن بدین منظور استفاده کنید.

 

نحوه ثبت نام در گوگل آنالیتیکس

 

در صفحه باز شده سه بخش موجود است. در اینجا کافی است نام کاربری گوگل آنالیتیکس مربوط به خود را مشخص کنید. حواستان باشد که در این قسمت نیاز نیست نام سایت یا صفحه اینترنتی خود را بیان کنید. این نام کاربری شما در گوگل آنالیتیکس است که شما می‌توانید چندین وبسایت و صفحه اینترنتی را به آن متصل کنید. پس از آن میزان دسترسی را باید مشخص کنید که پیشنهاد ما گزینه Benchmarking است.
بعد از زدن کلید Next باید مشخص کنید که به دنبال تجزیه و تحلیل وبسایت خود هستید یا اپلیکیشن و یا هر دوی این موارد.

 

آنالیز سایت و اپلیکیشن با گوگل آنالیتیکس

 

در قسمت بعد اطلاعاتی همچون نام، آدرس، کشور و حوزه فعالیت وبسایت خود را وارد کنید.
در مرحله آخر روی عبارت Create کلیک کنید. سپس صفحه‌ای برای تایید قوانین موجود نمایش داده می‌شود که با زدن تیک پذیرش آن و کلیک روی Accept کار تا اینجا به پایان می‌رسد.


کد مخصوص گوگل آنالیتیکس

پس از ایجاد حساب کاربری، یک ID مخصوص وبسایت شما به شکل UA-000000-01 ایجاد و به شما تعلق می‌گیرد. این کد برای شما اهمیت دارد بنابراین باید آن را در جایی ذخیره کنید. برای آموزش نحوه اتصال گوگل آنالیتیکس به وبسایت به مقاله"نحوه آپدیت گوگل آنالیتیکس به ورژن 4 و اتصال آن به سایت" مراجعه نمایید.

در بخش بعدی به آموزش پنل گوگل آنالیتیکس و خروجی های آن می پردازیم.

شکیبا باشید ...