wait please
شکیبا باشید
خانهmap dividerمرکز آموزشmap dividerآموزش کامل استراتژی های قیمت گذاری کمپین های گوگل ادوردز

آموزش کامل استراتژی های قیمت گذاری کمپین های گوگل ادوردز

انتخاب نوع درست قیمت‌گذاری تبلیغات گوگل و اجرا یک Bid Strategy قوی برای تنظیم قیمت‌گذاری یک محرک حیاتی برای پایین آوردن هزینه‌ها است.
اگر با کاری که انجام میدهید آشنا نباشید، ممکن است تمام بودجه خود را روی چند کلیک هدر دهید. اما زمانی که شما حرکت درستی انجام دهید، میتوانید سطح عملکرد کمپین خود را به یک سطح جدید برسانید.

فقط تغییر استراتژی‌های قیمت‌گذاری میتواند باعث افزایش بازخورد تا 142.86% شود.
در این مطلب، بر روی تمامی انواع مختلف استراتژی‌های قیمت‌گذاری تبلیغات در گوگل، و چگونگی استفاده از آنها به نفع خود مروری خواهیم کرد.

استراتژی قینت گذاری

انواع Bid Strategy

زمانی که شما یک کمپین جدید در گوگل ادز راه اندازی میکنید، گوگل در ابتدا دو نوع قیمت‌گذاری به شما پیشنهاد میدهد :
قیمت گذاری خودکار یا دستی
بیشتر مردم گزینه خودکار را انتخاب میکنند چون چه کسی دوست دارد تمام مدت در حال تغییر قیمت‌گذاری باشد مخصوصا اگر شما در حال اجرای چندین کمپین باشید؟ هیچ‌کس.
اما متاسفانه به این سادگی نیست که گزینه خودکار را انتخاب کنیم و شروع به کسب درآمد از تبلیغات گوگل کنیم.
11 نوع استراتژی قیمت‌گذاری مختلف وجود دارد، که هر کدام جا و مکان مخصوص به خودش را دارد.
شما برای اینکه انتخاب درستیداشته باشید، باید با انواع Bid Strategy آشنا شوید.


استراتژی‌های قیمت‌گذاری تبلیغات گوگل:


در گوگل ادز 11 نوع مختلف قیمت‌گذاری وجود دارد که شما میتوانید برای اهداف مختلفی استفاده کنید.
در این بخش ما هر کدام از آنها و بهترین موقعیت استفاده از آنها توضیح میدهیم.
1.     هدف CPA  (هزینه به ازای دستاورد)
2.    هدف ROAS (سود عاید بر هزینه‌)
3.     به حداکثر رساندن واکنش موثر کاربران
4.     به حداکثر رساندن مقدار واکنش موثر کاربران
5.     هزینه به ازای کلیک بهبود یافته (ECPC)
6.     حداکثر تعداد کلیک
7.     قیمت‌گذاری دستی CPC (هزینه به ازای کلیک)
8.     قیمت‌گذاری  CPM (هزینه به ازای هر هزار Impression )

9.      هزینه به ازای مشاهده هر هزارImpressions  (VCPM)
10.    قیمت‌گذاری CPV (هزینه به ازای مشاهده)
11.    قیمت گذاری هدف انتشار Impression


بگذارید تا به گزینه هایی که داریم کمی با دقت بیشتر توجه کنیم.

استراتژی مالی کمپین


1: هدف هزینه به ازای دستاورد(CPA)


از قیمت‌گذاری هدف CPA میتوانید در صورتی که بخواهید واکنش موثر کاربران  را بهینه سازی کنید، استفاده کنید. اگر هدف اصلی شما برای کمپین هدایت واکنش موثر کاربران است، انتخاب قیمت‌گذاری هدف CPA باعث تمرکز تلاش بر روی بدست آوردن واکنش موثر کاربران با توجه به هزینه نهایی میشود.
با این روش، تبلیغات گوگل به صورت خودکار قیمت شما را بر روی هر کمپین براساس CPA شما مشخص میکند. در حالی که بعضی واکنش موثر کاربران ممکن است گرانتر باشند، بعضی دیگر ممکن است هزینه کمتری داشته باشند تا با قیمت نهایی شما یکسان و همتراز بشود.
اگر شما هزینه نهایی خود را ندانید قیمت‌گذاری هدف CPA میتواند پیچیده باشد.
هزینه نهایی شما به زبان ساده مقدار پولی است که شما میتوانید برای بدست آوردن یک مشتری خرج کنید.
به طور مثال، اگر شما محصولی را به قیمت 50 دلار میفروشید، شما نباید هدف CPA خود را بر روی 50 دلار قرار دهید. چون این باعث سود منفی شما خواهد شد. این در حالیست که هدف شما باید کسب سود مثبت باشد.


2 : هدف میزان سود بر اساس هزینه‌ (ROAS)


هدف میزان سود بر ازای هزینه‌، استراتژی قیمت گذاریی است که بیشتر افراد را گیج میکند. چرا؟
چون نیاز به اندکی دانش ریاضی دارد. بله، ریاضی، موضوع ترسناک و وحشت آفرینی که بیشتر فروشندگان از آن فرار میکنند.
هدف ROAS استراتژی قیمت گذاری است که در آن گوگل ادز قیمت شما را برای به نهایت بردن واکنش موثر کاربران بر اساس میزان سود به ازای هزینه میگذارد. این عدد بر اساس درصد است.
بگذارید یک مثال ساده بزنیم :
بر روی کمپین تبلیغات گوگل بعدی خود، شما میخواهید 10 دلار برای هر 2 دلار که خرج کرده اید بدست بیاورید. برای حساب کردن، از این فرمول استفاده کنید:
میزان فروش÷ هزینه تبلیغات ×100% = (ROAS)
برای محاسبه مثال بالا، میزان سود بر ازای هزینه‌کرد(ROAS) اینگونه محاسبه میشود:
10دلار از فروش کمپن ÷ 2دلار هزینه تبلیغات(کلیک) × 100% = 500% هدفROAS
آسان بود، درسته؟

ROAS


استراتژی قیمت گذاری هدف(ROAS)  وقتی در حال ایجاد یک کمپین جدید اینطور به نظر میرسد:
اگر شما هنوز نمیدانید که درصد خود را چگونه انتخاب کنید، میتوانید به کمپین قبلی تبلیغات گوگل خود برگردید و ستون‌های خود را تغییر دهید.
مقادیر زیر را به ستون‌های خود اضافه کنید:
ارزش / هزینه واکنش موثر کاربران
از مقادیر پربازده ترین کمپین خودتون به عنوان هدف ROAS  استفاده کنید.


3: به نهایت رساندن واکنش موثر کاربران


یکی از ساده ترین استراتژی های قیمت گذاری که تبلیغات گوگل ادز ارائه میدهد، به نهایت رساندن واکنش موثر کاربران است.
گوگل با استفاده از حد نهایتی که برای بودجه روزانه خود گذاشتید به طور خودکار قیمت گذاری های شما را اداره میکند تا شما بتوانید بیشترین واکنش موثر کاربران را به ازای هزینه‌ای که صرف میکنید بدست بیاورید.
به طور مثال اگر بودجه روزانه شما 50 دلار باشد، گوگل آن را به گونه ای معقول برای بدست آوردن بیشترین واکنش موثر کاربران استفاده میکند.
اگر یک واکنش موثر کاربر 50 دلار هزینه داشته باشد، گوگل از آن برای شما استفاده نمیکند.
قبل از انتخاب این روش قیمت گذاری مطمئن شوید که میزان بودجه روزانه خود را در حد منطقی که حاضر هستید هزینه کنید قرار داده اید.
در پایان هر کمپین، میزان سود به ازای سرمایه‌ خود را بررسی کنید تا ببینید آیا به نهایت رساندن واکنش موثر کاربران منجر به فروش سودآور شده است یا نه.
برای استفاده از این استراتژی، شما نیازی به وارد کردن هیچ جزئیاتی در زمان آماده سازی ندارید (به جز میزان بودجه روزانه شما).
در سال 2019 این استراتژی قیمت گذاری برای Action Campaign های نرم‌افزارTrueView در تبلیغات YouTube فعال گردید.


 4: به حداکثر رساندن مقدار واکنش موثر کاربران


اساساً طرز کار آن مانند طرز کار هدف ROAS است در حالی که الگوریتم تبلیغات در گوگل سعی در به حداکثر رساندن مقدار بازگشت به ازای هزینه تبلیغات دارد.
تفاوت در اینجاست که لزومی ندارد شما میزان هدف ROI را مشخص کنید، بلکه به حداکثر رساندن مقدار هزینه ای که شما صرف تبلیغات میکنید را به الگوریتم میسپارید تا به بهترین نحو آن را انجام دهد.


 5: هزینه به ازای کلیک بهبود یافته (ECPC)


در چند کلمه، این ترکیبی از قیمت گذاری دستی و هوشمند است. شما مقدار اولیه هزینه به ازای کلیک را برای گروه های تبلیغی و کلمات کلیدی خود مشخص میکنید اما الگوریتم آنرا بهینه سازی میکند.
گوگل بر اساس احتمال رسیدن به افزایش فروش حق افزایش یا کاهش قیمت شما را دارد. سعی میشود قیمت ها در حد میانگین تنظیمات حداکثر هزینه بر کلیک باشد.
اگر یک جستجو خیلی رقابتی باشد و مقدار هزینه بر کلیک به صورت بیش از حدی بالا باشد، گوگل میتواند قیمت شما را پایین بیاورد تا به علت کمتر بودن احتمال دریافت واکنش موثر کاربران هزینه کمتری بپردازید.
اگر هم با افزایش قیمت امکان دریافت بیشتر بشود، گوگل خودش تصمیم گیری میکند.
این نوع قیمت گذاری بر روی کمپین های جستجو و نمایشی در دسترس قرار دارد.
شما میتوانید انتخاب کنید که میخواهید الگوریتم قیمت گذاری شما را صرفاً بر اساس تعداد واکنش موثر کاربران بهبود ببخشد، یا میخواهید بر اساس ارزش واکنش موثر کاربران تغییر کند.
این در صورتی ممکن است که شما واکنش موثر کاربران مختلفی با ارزش های مختلفی در Google Ads ایجاد کرده باشید، و یا اگر شما یک واکنش موثر پویای کاربران  که میزان کلی فروش را دنبال کند داشته باشید.
شما میتوانید با کمک اکثر پلتفرم های تجارت الکترونیکی مانند Shopify و WooCommerce واکنش موثر پویای کاربران را دنبال کنید.

ecpc


6: حداکثر تعداد کلیک


به حداکثر رساندن کلیک ها یک استراتژی قیمت گذاری خودکار بر اساس بیشترین میزان بودجه روزانه شماست. Google Ads سعی خواهد کرد تا با استفاده از بودجه روزانه شما بیشترین تعداد کلیک ممکن را جذب کند. این روش کیفیت یا مرتبط بودن ترافیک کلیک را در نظر نمیگیرد و برای بدست آوردن فروش و دیگر واکنش های موثر کاربران مطلوب نیست.
اگر شما بودجه خیلی محدود یا میزان جستجو کلمات کلیدی کمپین شما پایین است، به حداکثر رساندن کلیک ها بهترین گزینه است.


7: قیمت گذاری دستی هزینه به ازای کلیک


قیمت گذاری دستی هزینه به ازای کلیک به شما کنترل بیشتری بر روی استراتژی قیمت گذاری خودتان خواهد داد. اما کنترل بیشتر به معنی صرف وقت بیشتر برای پایش و بررسی قیمت ها و تغییر آنها به چیزی که میخواهید خواهد بود. اگر شما در تبلیغات گوگل هنوز مجرب و کارآزموده نیستید، این استراتژی بهترین گزینه برای شما نیست.
در قیمت گذاری دستی هزینه به ازای کلیک، شما قیمت گروه های تبلیغاتی و کلمات کلیدی را خودتان تنظیم میکنید. اگر عبارت جستجو خاصی سودآوری بیشتری داشته باشد شما میتوانید سریعاً بودجه خود را با کم یا اضافه کردن پول به کمپین هایتان تغییر دهید.
اگر شما کمپین های گوناگون با گروه های تبلیغاتی و کلمات کلیدی زیادی دارید، CPC دستی به کار زیادی نیاز دارد. علاوه بر این ممکن است شما روی کلیک هایی هزینه کنید که امکان جذب واکنش موثر کاربران کمی داشته باشد.
گوگل به صورت پیش فرض گزینه بهبود هزینه به ازای کلیک را انتخاب میکند، بنابراین شما برای انتخاب هزینه به ازای کلیک دستی باید آن را غیرفعال کنید.
بعد از ان شما یک هشدار خواهید دید که کمپین شما ممکن است عملکرد پایینی داشته باشد، اما اگر کمپین شما هیچ داده ای ندارد یا بودجه کمی دارد، این میتواند بهترین گزینه باشد.

تنظیمات دستی


 8 : هزینه به ازای هر هزار Impressions  یا (CPM)


هزینه به ازای هر هزار Impression یا CPM یک قیمت گذاری صرفاً بر اساس تعداد مشاهده تبلیغ است.
این گزینه فقط مخصوص شبکه های نمایش و تبلیغات YouTube است و برای شبکه های جستجو کاربردی ندارد.

9: هزینه به ازای هر هزار مشاهده Impressions  (VCPM)


قیمت گذاری VCPM یک تاکتیک قیمت گذاری دستی است که بهترین استفاده از آن، شناساندن و معرفی برند شماست.
VCPM مانند قیمت گذاری CPM فقط مخصوص شبکه های نمایش و تبلیغات گوگل است.
در این مدل از قیمت گذاری شما بیشترین هزینه خود را برای هر 1000 مشاهده تبلیغ میگذارید. برای اینکه به عنوان تبلیغ مشاهده شده محسوب شود باید 2 ثانیه از تبلیغ در YouTube و یا 1 ثانیه روی دیگر شبکه های نمایش، نمایش داده شود.


10: هزینه به ازای بازدید (CPV)


هزینه به ازای مشاهده به طور خاص مخصوص تبلیغات ویدئویی در تبلیغات گوگل است که میتواند در پلتفرم تبلیغات YouTube نیز استفاده شود. با استفاده از قیمت گذاری CPV شما برای مشاهده ویدئو یا ارتباط هزینه میدهید.
ارتباط در YouTube شامل گزینه های زیر است:
•    کلیک بر روی Call to action
•    کلیک بر روی Overlay
•    کارت ها
•    بنر های همراهی

یک "مشاهده" با مقدار زمانی، یا همان طول مدتی که یک نفر تبلیغ ویدئوی شما را مشاهده کرده مشخص میشود. در این مورد با قیمت گذاری CPV زمانی که یک نفر 30 ثانیه از ویدئوی شما را مشاهده کند یا کل ویدئو شما اگر طول ویدئو شما کمتر از 30 ثانیه باشد، یا زمانی که با تبلیغ شما Interaction داشته باشد!
هم اکنون CPV قیمت گذاری پیش فرض در تبلیغات YouTube است.
بگذارید از روش کارش یک مثال بزنیم.
برای قیمت گذاری هزینه به ازای بازدید، شما با وارد کردن بالاترین میزان قیمتی که برای یک مشاهده یا Interaction حاضر هستید بپردازید. این به عنوان حداکثر هزینه به ازای مشاهده شناخته میشود.
برای مثال اگر شما برای حداکثر هزینه به ازای مشاهده 0.25$ وارد کرده باشید، وقتی که یک کاربر تبلیغ شما را مشاهده میکند یا با call to action های شما مشغول میشود شما 25 سنت میپردازید.
خوب شما چگونه باید هزینه به ازای بازدید خودتان را انتخاب کنید؟
•    با مقدار پایین شروع کنید و با توجه به نتیجه مقدار آن را تنظیم کنید.
•    تمرکز خودتان را ابتدا بر روی به حداکثر رساندن امتیاز کیفیت و رتبه تبلیغتان بگذارید، اینها باعث پایین آمدن هزینه به ازای مشاهده تبلیغات شما میشود و اجازه میدهند شما هزینه کمتری برای نتایج بهتر بپردازید.
•    به آرامی میزان هزینه به ازای بازدید خودتان را بالا ببرید تا محدوده دسترسی شما به مخاطبان افزایش پیدا کند.

 

11: قیمت گذاری هدف انتشار Impression


هدف انتشار Impression یک استراتژی قیمت گذاری جدید است که در اواخر 2018 در تبلیغات گوگل فعال گردیده.
این استراتژی قیمت گذاری هوشمند تمرکز خودش را بر روی هر چه بیشتر شناساندن برند شما به افراد میگذارد.
به عنوان یک مثال، اگر شما به دنبال در دست گرفتن Impression ها در نتایج جستجو یک کلمه کلیدی مخصوص مانند "کفش بسکتبال" باشید.
درصد Impression مورد هدف خودتان را وارد کنید.
به خاطر داشته باشید درصد انتشار Impression هدف شماست و نه تنها از مقدار قیمت گذاری شما بلکه از امتیاز کیفیت هر یک از گروه های تبلیغاتی و تبلیغات شما نیز اثر میگیرد.
بنابراین اگر شما هدف خود را بر روی 90% یا 100% بگذارید، بدون قیمت بالا گذاشتن برای هر کلیک و تماشا احتمال رسیدن به آن کم است.
همچنین Impression تضمین نمیکنند که تبلیغات شمادیده شود و یا روی آن کلیک شود چون ممکن است تبلیغات شما در جایگاه تبلیغ پایین تریق رار بگیرد.
هدف انتشار Impression معمولا یک گزینه برای کمپین های جستجو برند خود شما و تعداد محدودی از عبارات جستجو کلیدی برای برند شماست.


انتخاب استراتژی قیمت گذاری مناسب برای کمپین شما


شما ممکن است پایه و اساس هرنوع قیمت‌گذاری در تبلیغات گوگل را بدانید، ولی اصلا از کجا می‌خواهید بدانید کدام گزینه قیمت‌گذاری بهترین انتخاب برای شما است؟
این کاملا به اهداف کمپین، بودجه شما بستگی دارد.
برای هر کمپینی که شما انتخاب می‌کنید باید استراتژی قیمت‌گذاری با دقتی براساس خروجی‌های موردنظرتان انتخاب کنید.برای مثال، اگر می‌خواهید در شبکه های نمایش به افزایش فروش برسید، انتخاب CPM برای شما گزینه خوبی نخواهد بود.چرا که CPM برای تامین بازدید است، نه تامین فروش بر روی سایت شما.


 

شکیبا باشید ...